Ga naar inhoud

seo pagina instellen

De titel, beschrijving en trefwoorden die u bij de SEO instellingen in de webbuilder invult, helpen om uw website door google te laten indexeren

1. Klik op 'Hoofdmenu icoon'

[1. Klik op 'Hoofdmenu
icoon'

2. Kies ' Site instellingen '

2. Kies ' Site instellingen
'

3. Kies ' SEO '

3. Kies ' SEO
'

SEO Titel, beschrijving, taal en trefwoorden invullen

SEO Titel, beschrijving, taal en trefwoorden
invullen

1. Voeg een titel toe aan de website. Zorg dat de titel het thema van uw website of bedrijf bevat en toont wat u precies doet.

2. De beschrijving van uw website is bij de zoekresultaten in google zichtbaar onder de url. De beschrijving kan mensen doen besluiten om uw website in de zoekresultaten aan te klikken.

Zorg er voor dat aan de hand van de beschrijving duidelijk is op te maken wat u precies doet, wie u bent en de locatie van uw vereniging/bedrijf.

3. Selecteer de taal van de website.

4. Voeg enkele trefwoorden toe die de website goed omschrijven. Op deze manier kan de website in de zoekresultaten van google getoond worden bij mensen die zoeken op soortgelijke trefwoorden.

5. Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan.

Tips: Keywoorden moeten consistent worden gebruikt in uw gehele website. Qua inhoud, pagina titels en in uw SEO instellingen. Herhaal geen keywoorden, gebruik keywoorden die uw website representeren, vernieuw uw keywoorden regelmatig.

BELANGRIJK: De aanpassingen die u doet zijn niet direct doorgevoerd in google. U dient minimaal 2 weken te wachten voordat u de wijzigingen kan terug zien in de zoekresultaten van google.

Pagina instellingen en SEO

Pagina instellingen en SEO

Pagina instellingen zijn te vinden via Site> Website editor > Pagina Opties (klik op de drie grijze puntjes achter de pagina.

Elke pagina van uw website kan basis SEO informatie bevatten.

Geef iedere pagina een goede titel en omschrijving.

  1. De Titel in Navigatie is de tekst die u in het navigeer menu terug ziet.
  2. De Pagina url is wat zichtbaar is in de adresbalk van de webbrowser.
  3. De Titel in browser is zichtbaar boven aan uw browser. U kan hier trefwoorden toevoegen om google te helpen de pagina te indexeren.
  4. Voeg trefwoorden toe die gerelateerd zijn aan de inhoud van uw pagina, om zo google te helpen bij het indexeren van de pagina.
  5. De beschrijving is terug te zien in het zoekresultaat op google. Deze kan onder de url komen te staan. Google bepaalt welke omschrijving er daadwerkelijk onder het zoekresultaat getoond zal worden. Dit kan deze beschrijving zijn of een deel van de tekst van de pagina.

Vergeet niet om bovenaan op 'Bewaar' te klikken.