Ga naar inhoud

systeemvereisten en beperkingen

Voor u besluit gebruik te maken van de nieuwe webbuilder is het belangrijk om onderstaande systeemvereisten en eventuele beperkingen te lezen.

Webbrowsers voor het bewerken van uw site

De beste keuze (sterk aanbevolen!) voor het maken en bewerken van uw website in deze webbuilder is de webbrowser van Google Chrome (Mac of Windows)

Tevens ondersteunt de webbuilder ook:

 • Internet Explorer 10 en 11 (Windows)*
 • Firefox (Mac of Windows)
 • Safari (alleen Mac)

De webbuilder wordt in bovenstaande browsers getest en we proberen eventuele problemen die zich voor doen op te lossen.

 • We raden het gebruik van Internet Explorer niet aan. Onze ervaring is dat de webbuilder sneller, soepeler en betrouwbaarder werkt met Chrome.

Tot slot zijn er ook enkele webbrowsers waarin de webbuilder niet is getest en waar we bij problemen geen hulp kunnen bieden:

 • Elke versie van Opera
 • Internet Explorer 6, 7, 8 of 9
 • Safari (Windows)

Webbrowser voor het bekijken van uw gepubliceerde website

Gepubliceerde websites werken op elke browser die CSS3 / HTML 5 ondersteunt. Inclusief browsers op Android-apparaten en iOS-apparaten.

Sommige browsers, zoals zeer oude versies van Internet Explorer, hebben bekende problemen met CSS. Hierdoor kan de website qua uiterlijk anders worden getoond.

Schermresolutie

Aanbevolen: • 1440 x 900 of hoger

Ondersteunend: • 1280 x 800 of hoger

Het is mogelijk om te werken met een schermresolutie van 1024 x 768, maar raden we niet aan omdat belangrijke functies zoals publiceren niet zullen werken.

Besturingssystemen

De webbuilder is getest op de huidige versie van Mac OS X en Windows. Dit geldt tevens voor de voorgaande versies: Windows 7 en Windows 8, Mac OS X 10.7.x en 10.8.x.

De webbuilder werkt in elke versie van Windows Vista. Tevens zou deze ook moeten werken op iedere versie die na Mac OS X versie 10.1 is uitgekomen. Helaas kunnen we dit niet 100% garanderen om dat de webbuilder niet is getest op deze oudere systemen.

Wij bieden geen ondersteuning voor Linux. De webbuilder werkt op sommige Linux-systemen, maar omdat er niet is getest met Linux kunnen we u helaas niet helpen als u een probleem heeft.

Het bewerken van uw website middels de webbuilder vereist een toetsenbord en een muis, touchpad of ander dergelijk aanwijsapparaat. We bieden geen ondersteuning bij het bewerken van uw website met touch-screen, pen, voice control of enig ander niet standaard apparaat aangesloten op een computer of laptop.

Apparaten die niet geschikt zijn voor het bewerken van uw website

Telefoons of tablets zijn niet geschikt voor het bewerken van uw website met de webbuilder. Het is mogelijk om uw website via de telefoon of tablet te beheren, maar voor het bewerken adviseren we gebruik te maken van een PC of Laptop met Windows of Mac. En de geschikte webbrowsers.

Beperkingen

De webbuilder is bestemd voor het maken van een website voor particulieren, verenigingen en (kleine) zakelijke gebruikers.

De webbuilder werkt goed wanneer deze in overeenstemming met de documentatie/handleidingen wordt gebruikt. Bij problemen doen wij ons best om u zo goed mogelijk te helpen. Neem hiervoor contact op met onze servicedesk.

Bestandstype en Formaat

De webbuilder is niet bestemd voor het opslaan van duizenden beelden of video's.

Afhankelijk van uw pakket heeft u 100MB (Gratis), 5GB (Pro) of onbeperkte webruimte (Business).

Indien u gebruikt maakt van onbeperkte webruimte is er geen vaste bovengrens. Toch raden we u aan om een gespecialiseerde dienst te gebruiken wanneer u een groot aantal bestanden wilt opslaan.

• Maximaal afbeeldingsformaat is 10MB

• Maximaal Video bestandsgrootte is 20MB

Wij raden u aan video's te hosten met behulp van een dienst zoals YouTube of Vimeo. En deze met de daarvoor bestemde widget te plaatsen op uw site.

Ondersteunde bestandstypen zijn:

• JPG / JPEG

• PNG

• GIF

Aantal pagina's

Afhankelijk van uw pakket kan u 1 of meerdere pagina's aanmaken.

 • Gratis: 1 pagina
 • Pro: 15 pagina's
 • Business: onbeperkt aantal pagina's *

 • Er is voor dit pakket geen bovengrens aan het aantal pagina's. Er is tot 50 pagina's getest.

Aantal widgets op een pagina

We raden u aan om niet meer dan 30 widgets op een pagina te gebruiken. De pagina zal anders waarschijnlijk erg traag laden.

Wij kunnen geen ondersteuning bieden voor een pagina met meer dan 60 widgets.

Mogelijkheden Afbeeldingen en Diavoorstellingen

We ondersteunen niet meer dan 200 afbeeldingen/foto's per website.

Per keer kan u niet meer dan 5 afbeeldingen tegelijk uploaden.

Ondersteunende afmetingen van afbeeldingen zijn:

 • Minimale afmetingen: 10 x 10 px
 • Maximale afmetingen: 1920 x 1920 px

Voor diavoorstellingen ondersteunen we maximaal 10 afbeeldingen per slideshow en niet meer dan 3 slideshows op een pagina.

Bij een hoger aantal zal de pagina erg traag laden. Voor galleries ondersteunen we een maximum van 30 afbeeldingen per gallerie en 2 galleries op een pagina.

Voorvertoning van uw website op mobiel en tablets

In de webbuilder heeft u de mogelijkheid om een voorbeeld van uw website te zien met een resolutie die vergelijkbaar is met mobiele apparaten zoals een Iphone of Ipad.

Deze voorvertoning fungeert als gids, we kunnen niet garanderen dat de voorvertoning precies overeenkomt met een specifiek apparaat.

Javascript

We bieden geen hosting voor .js bestanden (of andere script talen).

U kunt iFrame inhoud insluiten met behulp van de Embed widget.

Scripts kunnen worden toegevoegd aan de pagina headers en bodies. We bieden geen ondersteuning bij het debuggen van codes.

Wanneer u bij het plaatsen van een eigen javascript in de webbuilder de website kapot maakt zijn we niet in staat om u te helpen.