Ga naar inhoud

doorverwijzing maken

Een doorverwijzing is een manier om bezoekers en zoekmachines naar een andere URL te sturen dan oorspronkelijk is gevraagd.

Stap 1 Ga naar Beheer

Klik op Beheer(1) en daarna op Doorverwijzingen (2).

Stap 1 Ga naar
Beheer

Stap 2 Een doorverwijzing aanmaken

Klik op Nieuw (1) of ' creƫer een doorverwijzing' (2).

 Stap 2 Een doorverwijzing
aanmaken

Voeg een doorverwijzing toe

Uw domeinnaam is al bekend voor de webbuilder. u hoeft niet een de hele domeinnaam hier in te vullen, alleen de naam van de pagina die betrekking heeft op de doorverwijzing is voldoende.

1. Voeg de pagina naam in

2. Voeg de pagina of url in waar de bezoeker naar doorverwezen moeten worden.

3. Type: kies de pagina (intern of extern) die u google wilt laten indexeren (301) of de pagina die uw bezoekers zien tot u de echte pagina zichtbaar heeft gemaakt (302).

4. Klik op de knop om doorverwijzing aan te maken.

Voeg een doorverwijzing
toe

Doorverwijzing maken van uw oude webklik website

Doorverwijzing maken van uw oude webklik
website

Als u met uw domeinnaam bent overgestapt van de oude webbuilder naar de nieuwe webbuilder kunt u gebruik maken van deze instellingen om te zorgen dat al uw oude links doorverwijzen naar uw nieuwe website.

Stel uw oude url was www.uwdomein.nl/page/materiaal als een bezoeker dit na de verhuizing in typt of op dit resultaat in een zoekmachine klikt komt er een 404 pagina omdat deze url niet meer bestaat. Dan kunt u hier voor al uw oude pagina's een nieuwe doorverwijzing instellen naar de juiste pagina op uw nieuwe website.

5. Geef hier het gedeelte op van de url, u begint met "page/" en dan de rest van de url erachter. Let op: gebruik geen / voor het woord "page" dit zal resulteren in een incorrecte doorverwijzing.

6. Selecteer de pagina op uw nieuwe website waar u de bezoeker naar wilt doorverwijzen

7. Selecteer het type doorverwijzing. Kies voor 301 Permanent als u bent overgestapt naar de nieuwe webbuilder.

Verschil tussen 301 en 302 doorverwijzingen

[Verschil tussen 301 en 302
doorverwijzingen

Waarom een 301 doorverwijzing maken?

Wanneer u op uw website veranderingen aanbrengt en u heeft geen 301 doorverwijzing kunnen een aantal dingen gebeuren.

- Als iemand op een link op een andere website klikt die verwijst naar een pagina op uw site nu verplaatst of verdwenen is komt er een 404 pagina naar voren. Met een 301 doorverwijzing kunt u deze bezoeker naar de juiste nieuwe pagina of een alternatieve pagina doorsturen.

- Het bovenstaande is ook belangrijk voor zoekmachines ook die volgen de links en dan is het natuurlijk het beste dat ze ook ervaren dat de pagina verplaats is naar een nieuwe url.

- Als u voorheen uw website bij een andere provider had, of in de oude webklik webbuilder had gemaakt is het ook raadzaam om alle oude links te redirecten naar de juiste nieuwe pagina's. Op deze manier zal het niet gebeuren dat bezoekers via een zoekmachine uw website hebben gevonden, maar vervolgens op een niet werkende pagina uitkomen.

Wanneer een 302 doorverwijzing maken?

Een 302 doorverwijzing is een verwijzing die een zoekmachine zal interpreteren als een tijdelijk wijziging. Als u bijvoorbeeld tijdelijk een bepaalde pagina op uw website wilt laten verwijzen naar een andere pagina. Over het algemeen is een 301 redirect het beste toe te passen.